BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Štíhlé a doslova funkcemi nabité: Marantz představuje nové stylové síťové AV receiver NR1508 a aNR1608


2017/05/18

Eindhoven, 15. Květen 2017 – Marantz, přední světový výrobce a inovátor na poli vyspělých zvukových zařízení představil dva nové síťové AV receivery, které I přes své štíhlé provedení hostí reprezentativní škálu možností domácího kina i řešení multi room.

Již několik let Marantz určuje standard pro kompaktní AV síťové receivery. Nové modely NR 1508/NR 1608 kombinují nejnovější vlastnosti domácího kina s pohodlím ozvučení vice místností – tzv. Multi room a to vše při konstrukci, která nedosahuje ani poloviny výšky klasického AV receiver.

Spolu s těmito novými modely celkově inovuje výbavu na aktuálně požadovanou úroveň především přidáním compatibility s 4K ultra HD signálem včetně DolbyVision. Legendární zvuk Marantz je samozřejmostí. Vzhledem k tomu, že tyto modely budou nejspíše srdcem sestavy domácího kina, nabízí obě verze dostatek možností připojení a současně i variant přehrávání, včetně BT, streamingu z domácího úložiště a Airplay. Multi room funkcionalitu řeší HEOS multiroom system.

NR1608: 3D surround, 7.2 kanálů, HEOS a štíhlé provedení

Marantz započal tradici nabídky slim AV receiverů modelem NR1501: plně vybaveným modelem s nízkým profilem, který byl postavený proto, aby naplnil místnost zvukem a ne vybavením pro domácí kino. NR1608 je posledním následovníkem používající tento concept a stejně jako předchůdci má vše, co je potřeba pro obklopující domácí kino a ozvučení celého domu, to vše v přístroji vysokém pouhých 10.5cm.

Aktuální novinkou na poli domácího kina je vysoké rozlišení nejen obrazu, ale i zvuku, a ano,  NR1608 to všechno umí. Nejenže je kompatibilní s celou škálou variant 4K Ultra HD, počínaje 4K 60Hz  po HDR a Dolby Vision. Disponuje také dekodéry pro Dolby Atmos a DTS:X 3D surround sound a sedmi zesilovači. Celkem osm HDMI vstupů umožňuje připojit celou škálu zdrojů včetně BD přehrávače, streameru, set top boxu a herních konzolí. To vše spolu se schopností vybudit 5.2.1 kanálovou sestavu reprosoustav až 90W na každý kanál.

Nabízí take upscaling videa s nižším rozlišením, například klasických DVD disků nebo BD s FHD 1080p videem a to až na 4K rozlišení výstupního HDMI konektoru. Zvuková stopa těchto starších nosičů se take dočká povzbuzení pomocí Dolby Surround a Neural:X procesingu kompatibilním s Dolby TrueHD a DTS-HD.

Audyssey MultEQ přispívá k celkovému zjednodušení nastavení a kalibrace, což lze provádět I pomocí aplikace MultEQ Editor Aplikace.

Ovšem vysoké rozlišení se netýká pouze domácího kina. NR1608 umí streamovat hudbu z domácího úložiště nebo internetu, a to jak s použitím kabelové tak I bezdrátové domácí sítě. Připojení nabídne internetová rádia a služby typu Deezer, Tidal nebo Spotify. Streamovat lze take z NAS úložiště až do 192kHz /24bit DSD 5.6MHz stejně jako stále populární MP3. Vysoké rozlišení je možné spustit s USB konektoru nebo streamovat hudbu přímo z telefonu pomocí BT nebo AirPlay.

Díky HEOS multiroom system se NR1608 může stat kompletním multiroom systémem, stačí přidat jakékoli HEOS kompatibilní reproduktory a ovládat pomocí dedikované aplikace, kterou jnalezente I v rámci aplikace Marantz AV remote App.

Výbavu zpřístupní jednoduchý on-screen Setup Assistant, zapojení usnadní bbarevně značené reproduktorové terminály a inteligentní ECO režim sníží spotřebu v jednotlivých režimech na nezbytné minmum. Aby dosáhly na certifikaci ISF, obsahují  kompletní sadu kalibračních možností pro detailní nastavení technikem ISF.

NR1608 je kompletní řešení domácí zábavy ve štíhlém a elegantním těle: Marantz zredukoval pouze velikost, nikoli výkon.

NR1508: v jednoduchosti a kompaktnosti je síla

NR1508 je jednodušší AV receiver postavený pro posluchače, kteří nevyužijí všechny vlastnosti NR1608, ale chtějí stejně stylovou centrálu domácí zábavy. Konstrukce 5.2 s celkem pěticí 85W koncových zesilovačů podporuje stejné formáty jako vyšší model a to přes všech 6 HDMI vstupů, a dekoduje Dolby TrueHD a DTS-HD v rámci konvenčního osazení 5.1/2. Stejné možnosti nabízí I Audyssey MultEQ nastavení včetně compatibility s Audyssey MultEQ Editor aplikací a Marantz 2016 AVR app.

Přístup k síti a streamování hudby je jednou z hlavních vlastností NR1508 a spolu s BT a AirPlay je   možnost přehrávání internetových radii,  obsahu streamovacích služeb a domácího úložiště NAS dnes prakticky nezbytná. Jakýmsi bonusem je pak instalovaný multi room system HEOS, který umožňuje přidáním dalších HEOS kompatibilních reproduktorů ozvučit celý byt nebo i dům – to vše ovládat pomocí HEOS app.

Stejné je také nastavovací prostředáí Setup Guide a barevně značené terminály reproduktorů. ECO režim snižuje celkovou spotřebu zařízení bez kompromisního vlivu na reprodukci nebo výkon obecně.

NR1608 a NR1508 budou dostupné v červnu 2017 v černém a stříbro-zlatém provedení.


NR1608 7.2-kanálový Slim Design Network AV Receiver vybavený HEOS


Vlastnosti:

7-kanálový výkonový zesilopvač, 90 W na kanál

Dostatečný výkon pro ozvučení středně velké místnosti legendárním zvukem Marantz

4K/60 Hz plnohodnotný průchod, 4:4:4 rozlišení barev, HDR a BT.2020, plus kompatibilta s Dolby Vision a Hybrid Log Gamma (HLG; po budoucím upgrd.)

Nejnovější verze HDMI standard pro budoucí komp.

8 HDMI vstupů (včetně 1 předního) s plnou podporou HDCP 2.2 

Dostatek vstupů pro BD přehrávač, herní konzoli atd.

Analog na HDMI konverze a SD/HD na 4K pro starší záznamy

Full HD a dokonce Ultra HD video kvalita z existujících DVD a analogových zdrojů

Dolby Atmos (až do 5.1.2) a DTS:X

Obklopující 3D zvuk s efekty nad hlavami posluchačů

Vestavěné Wifi s 2.4GHz/5GHz s podporou dual band

Zlepšená stabilita síťového připojení především v zarušeném  prostředí

HEOS bezdrátové řešení multiroom

Možnost kombinace s adělšími HEOS reproduktory s ovládáním pomocí HEOS app

AirPlay, Bluetooth, Internetové radio, Spotify Connect, Tidal, Deezer, Audio Streaming

Přístup k nespočtu zdrojů na internetu

Podpora DSD (2.8/5.6MHz), FLAC, ALAC a WAV 

Streamování zvuku v High Resolution 

Audyssey MultEQ, Dynamic Volume a Dynamic EQ

Nabízí perfektní ekvalizaci jednotlivých reproduktorů

Audyssey MultEQ Editor app (dostupná za EUR 20 v obchodech s aplikacemi)

Profesinální jemné doladění ekvalizačních parametrů

Barevně značené repro terminály, Setup Assistant, vyspělé uživatelské rozhraní GUI, Marantz 2016 AVR Remote App

Jednoduchá instalace, nastavení a ovládání

ISF kalibrace  

Připravené pro profesionální kalibraci pro TV nebo projektory  

Multi-room/Multi-source (2. zóna; zesílená/pre-out)

Sledujte film v obývacím pokoji a poslouchejte hudbu v druhé zóně

Inteligentní ECO režim s možností off/on/auto 

Úsporný AV receiver bez kompromisu z hlediska výkonu

 
NR1508 5.2-kanálový Slim Design Network AV Receiver s HEOS


Vlastnosti jako NR1608, kromě:

5-kanálový koncový zesilovač, 85 W na kanál

6 HDMI vstupů (vč.1 vpředu)

Dolby True HD a DTS-HD dekodery

 

 

Porovnat produkt