BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Tři nové komponenty Pioneer


2017/10/04

Po uvedení integrovaného zesilovače A-70DA a streameru N-70AE se ve stejné modelové řadě objeví také PD-70AE, špičkový přehrávač SACD a CD Audio disků s možností využití jeho převodníků pro další externí zdroje.

SACD přehrávač Pioneer PD-70AE

 
Po uvedení integrovaného zesilovače A-70DA a streameru N-70AE se ve stejné modelové řadě objeví také PD-70AE, špičkový přehrávač SACD a CD Audio disků s možností využití jeho převodníků pro další externí zdroje.

Přehrávač PD-70AE bude dostupný od prosince 2017 v obvyklých barvách Black a Silver.

Předběžná doporučená cena 55 000,-


 
Topologie přehrávače je plně symetrická, od duálního DA převodníku až po výstup analogového signálu na konektorech XLR, což je pro majitele A-70DA a jiných zesilovačů se symetrickou konstrukcí velmi potěšitelné, protože nežádoucí efekty spojené s tradičním single-ended propojením jsou potlačeny na minimum.

Jak analogová, tak i digitální sekce přehrávače je napájena z dedikovaných zdrojů napětí, každý se svým vlastním transformátorem. Na základě mnohačetných poslechových testů byly pro obvody předzesilovače vybrány vysoce kvalitní elektrolytické kondenzátory. 

 

PD-70AE ale poslouží stejně dobře i jako samostatný převodník, v jehož srdci bije duální čipová sada ESS. Zdroj hodinového signálu dokonce umožňuje v šesti krocích pomocí funkce Lock Range Adjust jemné doladění, čímž se ještě účinněji redukuje jitter vstupního signálu. Zvukový charakter lze podle osobních preferencí ovlivnit režimy digitálních filtrů SLOW jako „měkký a teplý“, SHARP jako „hutný a pevný“, nebo SHORT jako „rychlý a energický“.
 

Velmi tuhá skříň přehrávače o celkové hmotnosti téměř 19kg (!) eliminující vibrace sestavená z hliníkových plátů a profilů je postavená na bázi firemního konceptu Rigid Under Base. CD transport s hliníkovým podavačem disků je kompletně zapouzdřen a pro eliminaci přenosu mechanického chvění přispívá nejen speciální tlumící nátěr, ale také vytlačený profil šestiúhelníků ve tvaru pláství medu. Základna celé sestavy transportu je pevně upevněna v rámu z hliníkové slitiny a umístěná uvnitř zatlumené plovoucí konstrukce.
 
Více informací
Stereofonní receivery Pioneer SX-30AE a SX-10AE
Není divu, že kategorie stereofonních receiverů zažívá poslední dobou konjukturu. Pro nefanoušky multikanálových sestav představují alternativu z hlediska konektivity, příjemných funkcí a přijatelného zvuku na pomezí high-fidelity.

Oba stereofonní receivery jsou dostupné od listopadu 2017 v barvách Black a Silver.

Doporučené ceny:

SX-10AE                 6100,-

SX-30AE               13500,-
Receivery jsou osazeny dvoukanálovými koncovými stupni konstrukce Direct Energy s velmi krátkými signálovými cestami a maximálním udávaným výkonem 135W, resp. 100W (SX-N10AE). Zdrojem napětí jsou EI transformátory s baterií filtračních kondenzátorů o kapacitě až 8200μF (SX-N30AE). 

Základní sestava přípojných míst SX-N10AE je tvořena čtyřmi linkovými vstupy RCA, jedním výstupem RCA a dedikovaným výstupem pre-out pro subwoofer. SX-30AE jde dál, takže přidává další dva vstupy RCA, jeden vstup Phono pro gramofony se snímacím systémem MM. Z digitálních vstupů nabízí po jednom Toslink a Coax, plus dva porty USB, jeden na čelním panelu kde se nachází také jack 6.3 mm pro sluchátka.

 
Oba modely mají dnes již povinný Bluetooth. Model SX-30AE navíc také WiFi, firemní bezdrátový multiroom FireConnect, DTS Play-Fi, Chromecast a Google Assistant.

SX-N30AE osloví uživatele streamování z lokální sítě, ale i on-line službami Spotify, Tidal a Deezer, společně s vyčerpávající nabídkou internetových rádií popř. příjmem rozhlasových stanic šířené pozemním vysíláním DAB+ (s USB adaptérem AS-DB100 ve standardní výbavě).

Kromě klasického hardwarového dálkového ovladače je možné SX-N30AE ovládat také aplikací Pioneer Remote App staženou do chytrého telefonu, nebo tabletu.

 

Porovnat produkt