BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Pioneer dnes představil nové modely AV síťových receiverů


2016/09/02

Pioneer dnes představil nové modely AV síťových receiverů pro letošní rok. Jedná se o SC-LX501, 701, 801 a konečně nekompromisní a první 11.1 kanálový SC-LX901.



Pioneer dnes představil nové modely AV síťových receiverů pro letošní rok. Jedná se o SC-LX501, 701, 801 a konečně nekompromisní a první 11.1 kanálový SC-LX901.

Posledně jmenovaný nejvyšší nabízený model značky nabízí například bezdrátovou distribuci audio signálu včetně LP desek a streamovacích služeb do dalších místností. Přístroje také obsahují MCACC Pro pracující synchronně s Reflex Optimizerem (funkce pro dosažení optimální reprodukce)a vestavěnými koncovými Direct Energy HD zesilovači, které nabízí plný výstupní výkon i v případě simultánního zatížení všech kanálů. Vytvořte pro svůj kinosál ten ideální audio řetězec.

 

Nové uživatelské rozhraní nabízí rychlý přístup k nastavení sítě a zjednoduší prvotní nastavení celého přístroje především díky přehlednému průvodci.

Vlastnosti nového modelu SC-LX501 se odvíjejí od 7.1 konstrukce s celkovým výkonem 560W (8Ohm, 1kHz, THD 1.0%)/270W(4Ohm, jediný kanál)/ 160W(8Ohm, 1kHz, jediný kanál). Použité jsou kvalitní převodníky 384kHz/32bit DAC(AK4458) z produkce AKM a nabízí čistý a detailní zvukový projev s nízkým zkreslením.

SC-LX701 je již 9.1 kanálový s celkovým výkonem 760 W (8Ohm, 1kHz, THD 1.0%)/185W(4Ohm, jediný kanál)/ 135W(8Ohm, 1kHz, jediný kanál).

SC-LX801 s celkem 770W (8Ohm, 1kHz, THD 1.0%)/200W(4Ohm, jediný kanál)/ 140W(8Ohm, 1kHz, jediný kanál).

SC-LX901 s 880W(8Ohm, 1kHz, THD 1.0%)/200W(4Ohm, jediný kanál)/ 160W(8Ohm, 1kHz, jediný kanál).

Profesionální kalibrace s MCACC Pro

Další vylepšení trojrozměrné reality Dolby Atmos přichází ruku v ruce s celkovým zlepšením projevu jakéhokoli zdroje zvuku, díky nastavení pomocí mikrofonu v kombinaci s ekvalizérem je možné upravit signál pro každý jednotlivý reproduktor.

Full band phase control zvládá upravit fázové zpoždění mezi jednotlivými měniči v reprosoustavě, ve spolupráci s Reflex Optimizerem dochází k vyladění projevu vzhledem k použitým doplňkovým nebo samostatným DolbyAtmos certifikovaným reproduktorům. To vše pro co nejlepší využití a vychutnání si fines systému Dolby Atmos a DTS:X.

Air Studios Monitor certifikace

CS-LX801 a 901 jsou certifikovány vyhlášenými Londýnskými nahrávacími studii, které se snaží maximálně respektovat přání a záměr umělců, protože kvalita nahrávky je z hlediska reprodukce kritická.

Fantastická obrazová věrnost

Modely SC-LX701, 801 a 901 podporují přenos 4K/60p/4:4:4 24bit signálu včetně ochrany HDCP2.2 a zajistí vám tak kompatibilitu se všemi UltraHD (4K) zdroji a televizním vysíláním. Až tedy budete upgradovat obrazovou část, zvuková nebude pozadu.

Všechny tři modely jsou navíc připraveny pro příští generaci video standardu HDR5(High Dynamic Range) a BT.2020.

Google Cast

Všechny nové modely SC-LXxxx jsou Google Cast ready a vy tak můžete použít svůj mobilní telefon jako zdroj své oblíbené hudby, rádia, nebo jako podcast do vašeho Google Cast kompatibilního reproduktoru. Ovládat vše můžete odkudkoli díky aplikacím kompatibilním s Google Cast.

Multi Room

AV receivery řady SC jsou vybavené zesilovanou 2.zónou a linkovým výstupem pro 3.zónu a podporují FireConnect by Blackfire Research stabilní přenosový protokol který zrcadlí jakýkoli hudební zdroj připojený do AV receiveru počínaje gramofonem a konče digitálně připojenými zdroji a streamováním. Kompatibilní FireConnect reproduktor bude představen později.

Internetové rádio a hudba online

Můžete vybírat z nabídky tisíců internetových rádií a poslouchat hudbu, sportovní zpravodajství, přenosy z kulturních akcí, ale také předinstalované služby Spotify, Tidal, TuneIn a Deezer.

Hifi síťové přehrávání

Díky Wifi připojení zvládající oba rozsahy  5GHz(11a/n) a 2.4GHz (11b/g/n) nedochází k výpadkům připojení a je možné bezdrátově přenášet data i z hifi zdrojů ve vysokém rozlišení. Dalšími možnostmi bezdrátového přenosu jsou BT a Airplay.

 Podpora přehrávání Hi-Res audia

Jako bonus k přehrávání high-res (192kHz/24bit) ve formátech FLAC, WAV,AIFF a Apple Lossless je zde také podpora DSD (2.8/5.6/11.2MHz) a Dolby TrueHD souborů.

Mimořádný zvuk bez Jitteru

Pioneer vyvinul zcela novou redukci Jitteru s názvem PQFA (Precision Quartz File-Based Audio), která je k dispozici u modelů SC—LX801/901. Díky tomuto systému dochází k dramatickému potlačení Jitteru, který vzniká jako důsledek síťového přenosu. PQFA je stejně tak efektivní pro každý zdroj zvuku a to i v případě bezdrátového přenosu pomocí BT a Wi-Fi. 

Porovnat produkt