BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Nový síťový stereo receiver Pioneer SX-N30


2015/10/19

Užívat si vyhlášeného zvuku Pioneer nyní mohou i ti, kteří nechtějí nebo prostě nevyužijí AV receiver, ale lákají je nesporné přednosti bezdrátového přehrávání. Bude schopen reprodukce složek s vysokým rozlišením PCM192kHz/24bit a DSD (2.8 a 5.6MHz).

Pioneer a Onkyo Europe s potěšením představují uvedení síťových stereo receiverů Pioneer SX-N30-K a SX-N30-S. Přijímače zvládají bezdrátové přehrávání s využitím Wi-Fi propojení, BT bezdrátové technologie a v neposlední řadě také Airplay. Vybavené jsou výkonnými zesilovači pro kvalitní přehrávání nejen z dnešních digitálních zdrojů, ale současně i pro pohodlné využití staré LP sbírky. Současně s těmito modely budou uvedeny i jejich sourozenci s příjmem DAB+ a označením SX-N30DAB.

Přijímače jsou kompatibilní s DLNA 1.5 a umožňují bezdrátový streaming hudby uložené na PC/NAS připojené do domácí sítě pomocí LAN nebo WiFi a díky tomu si můžete vychutnávat neomezený přísun nové hudby třeba ze Spotify. Stejně tak receiver podporuje BT přenos z mobilních zařízení a pro Apple produkty jsou navíc vybavené Airplay. Příjem internetových rádií je již jen příslovečnou třešinkou na dortu, protože při těchto možnostech se k nim uživatel nejspíš nějakou dobu ani nedostane. Další možností je příjem DAB+ vysílání (modely s DAB nejsou již vybavené AM rozsahem analogového přijímače), jehož kvalitní zvuk a možnosti plynoucí z jeho digitální podstaty z něj činí vysílání hodné dnešní doby. Zajímavou možností pro mnoho posluchačů bude jistě přítomnost MM předzesilovače pro gramofon s odpovídající MM přenoskou a současně zcela moderní schopnost zpracovat PCM s vysokým rozlišením 192kHz/24bit nebo DSD signál 2.8/5.6MHz. Koncové zesilovací stupně pracují na principu Direct Energy a nabízí více než dostatečnou rezervu pro většinu žánrů i ozvučovaných prostor. Přijímače je možné ovládat pomocí naistalované aplikace Control App (k dispozici pro Android i iOS).

  • Možnost připojení k WiFi, BT rozhraní a Airplay pro kvalitní bezdrátové přehrávání. Přijímače jsou kompatibilní s DLNA 1.5 a podporují bezdrátové přehrávání hudby uložené na PC nebo NAS připojených do domácí sítě pomocí WiFi, stejně tak zařízení vybavená BT rozhraním se mohou připojit k stereo přijímačům přímo, bez potřeby domácí sítě a díkyA2DP profilu prakticky ve srovnatelné kvalitě.
  • Možnost příjmu internetových rádií a FM/AM rádií, pomocí služby TuneIn lze z přehledných seznamů volit své preferované stanice. Ani klasický analogový příjem nezůstal ošizen, přijímače jsou schopné jak FM tak i AM příjmu (AM není v nabídce modelů vybavených DAB+)
  • Možnost příjmu DAB+ vysílání ve vysoké kvalitě, instalací odpovídající antény lze přijímat digitální rozhlasové vysílání spolu s názvem stanice a právě hrajícího interpreta
  • Plná výbava propojovacími konektory pro různé hudební zdroje, přijímač je vybaven oběma typy digitálních audio konektorů, optickým i koaxiálním, šesti analogovými vstupy (RCA) a jedním vstupem osazeným MM předzesilovačem pro připojení gramofonu a připojit je tedy možné prakticky jakýkoli zdroj.
  • Schopné hrát složky s vysokým rozlišením (podpora MP3/WMA/WMA Lossless, 192kHz/24bit FLAC/WAV a nativní 2.8/5.6MHz DSD (pro USB je limit 2.8MHz).
  • Diskrétní konstrukce s vysoce výkonnými koncovými stupni Direct Energy reprodukuje hudbu ve vysoké kvalitě, optimalizací se podařilo dosáhnout dramatického zlepšení odstupu S/N a vyšší celkové efektivity
  • Podpora Control App naistalované na v síti připojeném tabletu nebo smartphonu umožní ovládat základní operace tohoto přijímače odkudkoliv dosahu WiFi
  • Vybavené Eco přátelským řízením spotřeby a automatickým vypínáním (APD)

Další vlastnosti

  • Masivní hliníkový přední panel zajistí celkovou odolnost vůči vibracím a činí přístroj stabilnější. Samozřejmě také lépe vypadá.
  • Přepínač reproduktorů, díky kterému lze připojit celkem dva páry stereo reproduktorů a libovolně je spouštět
  • Sluchátkový výstup
  • Dálkový ovladač
  • Podmínkou BT připojení je kompatibilita A2DP

 

 

Porovnat produkt