BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Novinky Pioneer pro letošní jaro!


2018/03/05

Devítistovková řada AV přijímačů Pioneer se tradičně těší velké přízni a není divu, je totiž posazena v základní řadě na samotný vrchol a její volba je synonymem okřídleného rčení „hodně muziky za málo peněz“.

Čelní panel, na něm rozložená tlačítka i dálkový ovladač se s předchůdcem VSX-932 porovnávat nemusejí, jsou totiž úplně stejné. Nový VSX-933 je stále sedmikanálový pro konfiguraci 5.2.2., takže co je nového? Novinka přidává zónové ozvučení. Reprosoustavy v druhé místnosti lze zapojit přímo do přidaného páru reprosvorek, nebo přes externí zesilovač napájený linkovým výstupem RCA. Také potěší dva vstupy HDMI navíc rozšiřující jejich celkový počet na šest. O převod digitálního audio signálu se postará čtyřjádrový 32 bitový převodník Cirrus Logic. S ovládáním vestavěného Chromecastu pomůže Google Assistant a nabídku streamovacích služeb rozšiřuje VSX-933 o Amazon Music.

Pioneer VSX-933 bude v obvyklých barvách Silver a Black dostupný od přelomu března a dubna 2018 za 13900 Kč.

AS-DB100

Nejen nový VSX-933, ale i ostatní modely přijímačů Pioneer (např. VSX-LX-302, VSX-932, VSX-832, SX-N30AE) lze na přání doplnit za 1190 Kč externím přijímačem DAB/DAB+. Drobnou krabičku o velikosti balíčku žvýkaček stačí zasunout do zadního portu USB a do F konektoru na opačné straně našroubovat a vhodně umístit anténu. Přijímač se poté automaticky integruje do systému.



Na veletrhu CES představil Pioneer zástupce nové generace svých kapesních hi-res audio přehrávačů model XDP-02U. 


S elegantně zaoblenými hranami se pohodlně drží v dlani a také díky třem barvám hliníkového těla navy blue, matt white a pink pearl je zřejmé, že Pioneer zamýšlí tímto modelem oslovit novou smíšenou skupinu zákazníků a zákaznic mnohem více, než ortodoxní audiofily.

Nicméně uvnitř se i přesto ukrývá vyspělá technika. Audio obvody jsou plně symetrické a desky pro digitální a analogové zpracování signálu, stejně tak jako napájecí zdroj s baterií jsou od sebe navzájem oddělené. Mezi podporovanými formáty nechybí nejnovější MQA, nativní DSD 5.6 MHz a hi-res audio ve formátech FLAC / WAV / ALAC 192 kHz/32bit. K přehrávači lze připojit sluchátka s klasickým (jack 3.5mm) i symetrickým (jack 2.5mm) napájením až do impedance 600 Ω. Bezdrátovou konektivitu zahrnuje dvoupásmová Wi-Fi 5 GHz/2.4 GHz a Bluetooth 4.0. Téměř 2/3 čelní plochy přehrávače zabírá 2.4 palcový barevný dotykový displej.

Pioneer XDP-02U bude dostupný od přelomu března a dubna 2018 za 8700 Kč.

Porovnat produkt