BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Novinka - Pioneer SE-MONITOR 5!


2017/06/02

Pioneer představuje nová uzavřená sluchátka konstruovaná pro začínající období hudby s vysokým rozlišením.

Pioneer uvedl sluchátka SE-MONITOR 5, nová uzavřená sluchátka s velkými mušlemi kolem uší, která ve velkém rozsahu využívají technologií nejvyššího modelu SE-MASTER 1. Nabízí tedy skutečnou reprodukci hudby ve vysokém rozlišení a to jak v symetrickém tak i nesymetrickém zapojení. Konstruktéři spol. Pioneer se rozhodli při vývoji speciálního 50mm měniče použít jeden z nejtradičnějších materiálů, dřevo. Při konstrukci kuželu reproduktoru se uplatnila nanovlákna celulozy, vytvořená z extrémně kvalitního organického dřeva a jehož tvar potlačuje nežádoucí rezonance.

Tento nový materiál spolu s konstrukcí bez výhybky je klíčem k frekvenčnímu rozsahu 5Hz–85 kHz , který je základem pro takovou úroveň reprodukce ambientního detailu, který je obvyklý spíše u velkých otevřených sluchátek.  

Odstranění rezonancí se stalo skutečnou posedlostí, protože je zásadní pro dosažení skutečně neutrální reprodukce a je doslova cítit napříč celým designem sluchátek. Patentovaný systém dvojité komory sluchátek obsahuje hlavní komoru rozšířenou o menší otevřené komory, magneziový koš reproduktorů je pevně zajištěn k vlastním sluchátkům šrouby a ne lepidlem, jak tomu u sluchátek bývá.

Stejně jako high-end SE-MASTER1, tento dostupnější model používá lehké, ale velice pevné držáky ze slitiny Duralumin pro zajištění plovoucí konstrukce reproduktoru na svém místě a to v kombinaci s gumovými tlumiči v místech kontaktu hmoty reproduktoru a sluchátkové mušle.    

Nejdůležitější je ale komfort, a tak v rámci rozhodování proběhlo nespočet debat a hodnocení, nakonec jsou sluchátka osazená přesně tvarovanou 3D paměťovou pěnou jako u nejvyššího modelu SE-MASTER1. V dodávce jsou dva páry snadno měnitelných náušníků, jeden s velurovým povrchem a druhý s koženkou.  

Pro zajištění širokého uplatnění jsou SE-Monitor5 vybavené hned trojicí odpojitelných kabelů – 1.6m a 3m s klasickou nesymetrickou konstrukcí (3polovým, 3.5mm jack) ale především s 1.6m symetrickým  (čtyřpolový, 2.5mm jack). Všechny tyto vodiče (konstrukce z OFC Litz kabelů) jsou kvůli případnému rušení pečlivě stíněné a symetrická verze navíc slibuje potenciál pro zlepšení separace kanálů, prostorovosti nahrávky a celkové čistoty.

Díky citlivosti 99dB a impedanci 40 Ohm je  SE-MONITOR5 možné použít s širokým spektrem zdrojů a využít především moderní Hi-Res přehrávače na maximum jejich schopností.

                                                                                                         

 

Porovnat produkt