BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Elac na CES 2017


2017/01/20

Elac vstoupil na americký trh relativně nedávno, ale zato s nebývalou razancí a jak je z prezentace na CES 2017 vidět, také v letošním roce nás čeká mnoho zajímavých novinek.

Tváří značky Elac se stal konstruktér Andrew Jones, jehož první počin, modelová řada Debut, si velmi rychle vydobyla silnou pozici v kategorii reprosoustav pro začínající audiofily za příznivou cenu. Na opačném konci nabídky se usadily mistrovské Concentro, které si v Las Vegas odbyly svojí premiéru.



Po cenově dostupných Debutech a modelu Uni-Fi, který již nese typický rukopis Andrew Jonese v podobě koncentrického středo výškového měniče, spatřila světlo světa reprosoustava, která má již bezpochyby vyšší ambice a právem mezi příznivci high fidelity reprodukce budila velkou pozornost. Jak lze vyčíst z příspěvků na diskusních fórech, první dojmy posluchačů byly více než příznivé a také mnoho odborných novinářů zmiňuje nové modely Elac Adante ve svých reportážích ve velmi pozitivním duchu.

Rodina Discovery se rozroste o dva sourozence. Cena nového streameru Discovery Q sice oproti základní verzi Discovery DS poskočila mírně nahoru, ale bude obsahovat roční licenci plné verze Roon bez omezení počtu skladeb v knihovně a možností přehrávání souborů až do rozlišení PCM 32/384 a DSD 64.  

Druhým členem je aktivní reproduktor Discovery Wireless Speaker. Primárně je vytvořen proto, aby se stal v rámci ekosystému Elac Discovery zónovým aktivním reproduktorem, nicméně bude možné s ním spárovat libovolné zařízení Bluetooth. Nechybí ani analogový vstup. O zvukový zážitek se postará šest zesilovačů třídy D o celkovém výkonu 80W. Dva páry napájejí koncentrické středo výškové měniče půjčené od reprosoustav Uni-Fi, další pak rozhýbají dva woofery.

Porovnat produkt